Rapport från utflykt till Storkläppen

Stilla vatten och tidig avresa från Källvik mot Storkläppen. Båtresan ut tog mindre än en halvtimma och det var fortfarande lite skumt när vi förväntasfulla steg i land på Storkläppen. Ljuset blev bättre och bättre och vi fick en fantastisk fin dag med strålande sol. Sträcket var mediokert men vi fick ändå in en hel del arter. vanligaste sträckarter blev ejder med 585st, bläsand 315st och sjöorre 290st. På sträcket noterades även 2st gråhakedopping, 4st tobisgrissla, både smålom och storlom.

Ju längre fram på dagen vi kom ju mer rastande tättingar blev det på ön och vi noterade bl.a 30 rödhakar, 20 kungsfåglar med högsta antal. Flera skärpiplärkor höll till på ön och ett par vinterhämplingar flög över. Strax innan av färd hittades även 2st unga kärrsnäppor som rastade i vattenbrynet på öns sydspets. Klockan 12 kom vår taxibåt och plockade upp oss för hemfärd och vi var tillbaka i Källvik runt 12:30.

Mathias Näslund

 

Solen har precis kikat upp över horisonten i öster och 11 deltagare från TFK njuter av en underbar morgonstund på Storkläppen.

Vissa skådare har mer tålamod än andra…. Mathias håller ställningarna.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *