Kvällsskådning vid Gränsö

Tisdagsskådning på Gränsö med Mathias Näslund som guide:
Fågelsången har börjat mattas av. I stället tigger ungar, ibland högljutt som starungarna. Bland sångarna sjöng fortfarande svarthätta, trädgårdsångare, lövsångare, törnsångare och även en härmsångare hördes vid Fiskartorpet. En familj trädkrypare sågs på nära håll mellan Fiskartorpet och Lillöns parkering. Strax innan vi kom tillbaks till Bondbackens parkering såg några en suspekt örn dra förbi åt söder. Någon misstänkte en Aquila-örn – tänk om den hade visat sig bättre! Området kring stigen mellan Bondbacken och Lillöns parkering är en fantastiskt bra sångarlokal.

Larsgunnar Nilsson

Karta bifogas med gårdagens runda markerad.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *