Nyårsdagsracet 2023

TF inledde traditionsenligt det nya året med en tävling där det gällde att se/höra så många fågelarter som möjligt inom verksamhetsområdet. Totalt noterades 69 arter av 20 rapportörer varav 66 i Västerviks kommun. I de till Tjust hörande socknarna i norr (Valdemarsviks kommun) kunde ytterligare 3 arter läggas till. Det var Stefan Kasselstrand som här ”fick in” alfågel, småskrake och skärsnäppa ute vid Ekudden, Kvädö. I Västerviks kommun kunde konstateras att mandarinanden var kvar och bland övriga arter kan nämnas kricka, grågås, salskrake, ringduva, vattenrall, skäggmes, rödhake och större korsnäbb.

Vi får lyfta på hatten för Anders Sjögren som med 44 arter gick vinnande ur tävlingen. Han följdes av Ingrid Johansson Hjortvid och Niclas Johansson med 41 arter, Karin Sjögren med 37 och Kajsa och Björn Sjöblom med 36.

Gott Nytt Fågelår och välkomna till Tjust Fågelklubbs kommande aktiviteter!

Text: Magnus Kasselstrand
Foto: Niclas Johansson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *