Resultat Tjust Fågelklubb – Smålandsrallyt 2022

Det blev på många sätt en mycket lyckad insats för Tjust Fågelklubb i årets arttävling. Vi slutade på 120 arter och antalet rapportörer var 27. Vi är helnöjda med vårt resultat och kan bara gratulera Kalmar, som lyckades”få in” 131 arter. Fantastiskt så här i november även om det milda vädret bidrog till många klubbars höga noteringar! Det är klart att några arter, som t ex brunand, blå kärrhök, kungsörn, nötkråka, dvärgbeckasin och större korsnäbb, hade varit möjliga, men någon riktig ”skammis” hade vi inte.


En särskilt imponerande insats gjordes på lördagen av Mats och Mathias, som i regn och blåst gav sig ut till Storkläppen. Artlistan där var imponerande med bl a svarthakedopping, dvärgmås, tretåig mås, sillgrissla, tordmule, tobisgrissla, skärsnäppa, taltrast, vinterhämpling och snösparv. Utan denna heroiska insats hade resultatet varit 7-8 arter sämre.


Vi som var kvar på land fick nöja oss med mindre sångsvan (Rainer), mandarinand (Bo) stenfalk (Mathias, på söndagen), järpe (Mariann), tjäder och orre (Greger), berguv (Larsgunnar), hornuggla (Kent) , sparvuggla (undertecknad), kungsfiskare (Kajsa, Björn) och svart rödstjärt ( Göran, Michael).


Text: Magnus Kasselstrand
Bild: John Markskog

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *