Ringmärkning Brostugan 19/8

Höstens program inleddes traditionsenligt med ringmärkning och skådning vid Brostugan.

Det var en gemytlig stämning, där en lagom ström av fångade fåglar kunde märkas och studeras på närhåll. De 14 deltagarna fick bl a se en gammal törnskatehanne, 2 hämplingar, 1 grå flugsnappare och 4 kärrsångare i handen. Fångsten omfattade i övrigt 54 nymärkta fåglar av 11 arter, där rörsångare (12), sävsångare (11) och ärtsångare (9) var de talrikaste. En gammal rörsångare vållade en del huvudbry pga att vi från början inte helt kunde utesluta busksångare. Den rosenfink som uppehöll sig i området undgick tyvärr att hamna i näten.

Det höga vattenståndet på Vadarängen innebar att vadarna lyste med sin frånvaro, men i gengäld födosökte mängder av simänder. Bland krickorgräs-snatter-bläs-stjärt och skedänder födosökte aven ett par smådoppingar.

Text: Magnus Kasselstrand

Foto: Kajsa Sjöblom

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *