Ugglekväll med Tjust Fågelklubb (2020-10-23)

Ugglorna var verkligen avvaktande vid gårdagens ugglekväll klockan 18 -. Väldigt många, nära 50 personer, var intresserade av att få se en uggla på nära håll. För de kom väl inte bara för att grilla korv och träffa trevliga personer? Pressen på mig och Kent att lyckas var stor. Vi hade satt upp tre nät som satelliter till samlingsplatsen vid Vinö-jägarnas grillplats. Till en början höll sig ugglorna borta.
Först kl 20 fastnade en hornuggla, en årsunge och hane. Han ringmärktes och visades upp för, förhoppningsvis, alla som deltagit för att få se den. Sedan hände inget och de sista deltagarna hade åkt hem vid 22-tiden.
Men det var då det började!! Kent och jag ringmärkte ytterligare nio hornugglor och kontrollerade en kattuggla ringmärkt där i augusti. Utmattade avslutade vi kl 01.
 
Larsgunnar och Kent

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *