Solrosfrö till matningen vid Hermanstorps fågeltorn

Tack vare våra insatser hos dem har Granngården har skänkt närmare 400 kg solrosfrö till Tjust Fågelklubb. Janne och jag kånkade dit som dagens motionspass. Fröet kommer främst att användas vid matningen vid Hermanstorps fågeltorn.
Några säckar kommer Bo Lewander att använda vid Djurkyrkogården i Västervik och några har naturum på Kulbacken fått som tack för att vi får se på fåglar genom panoramafönstret där.
Jag hoppas att alla klubbmedlemmar ser till så att det alltid är påfyllt vid Hermanstorps matning. Ur smittosynpunkt för fåglarna bör även matarens placering alterneras mellan norr och söder om tornet. Hjälp till med att flytta den när den är tom.
Larsgunnar och Janne

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *