Rapport från onsdagens (19/10) ringmärkning vid Uknö

Rödvingetrast

Det var kallt när vi startade ringmärkningen kl 7 i morse. Snålblåst och bara 3 grader. När solen började värma framåt 9 tinade fingrarna upp och fastfrusna konversationer började småpratas lite här och där.

Dagens första ringmärkta fågel strax efter 7 var en rödvingetrast och ytterligare en fångades lite senare. Enligt Magnus har endast ytterst få märkts genom åren vid Uknö. Kul att få se denna vackra fågel på nära håll. Dagens sensation var annars kontroll av en gråsiska märkt med norsk ring (Stavanger museum). Så snart vi fått besked återkommer vi med info om var och när den märktes.

Totalt nymärktes annars 56 fåglar av 8 arter. Flest gråsiska, 22, där flera var av underarten brunsiska. Blåmesen är vanlig i vassarna så här år och 14 märktes idag. Endast en gransångare hade dröjt sig kvar.

Larsgunnar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *