Närmare 15 personer skådade örn med Tjust Fågelklubb i Uknadalen

Det blåste bra örnvindar, ca 5 m/s, molnen skingrade sig och redan från 10:30 dök havsörnarna upp i nästan alla väderstreck. Uppskattningsvis såg vi mer än 25 havsörnar fram till vi lämnade utsiktsplatsen vid Kolsebro efter kl 13. Av havsörnarna uppskattas ca fem par som visade tecken på spelflykt.

Men den stora händelsen var när vi fick se en kungsörn på avstånd i nordväst. Alla fick chans att se denna vackra 2K-3K fågel. En stor njutning och spaningen blev en succé!

Bilden visar en havsörn. Näbben lyser ganska gul, huvudet är fortfarande mörkt. Stjärten är endast delvis vit. Tecknen tyder på att den är i sin tredje eller fjärde dräkt, dvs mellan sitt tredje (3K) till femte kalenderår (5K).

Larsgunnar Nilsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *