Rapport från Sträckskådning vid Händelöp

Morgonen bjöd på en fantastisk röd soluppgång vid starten klockan 7. Lite dis gjorde att sikten var begränsad och arter som normalt sträcker på lite avstånd missades i artlistan idag. Det var under hela morgonen ganska glest mellan sydsträckande flockar så det blev mycket njuta av vädret och fika. Det blev dock en riktig höjdare under morgon då en fin samlad flock om 6st ägretthägrar kom och sträckte förbi oss på riktigt njutavstånd och de förevigades frisk av de som hade kameror med sig.  Bland övrigt sträckande arter noterades bl.a. bläsand, stjärtand, kricka, prutgås, vitkindad gås, en sen tofsvipa och många flockar med gråsiska. Vi noterade även skärpiplärka och mindre hackspett på udden denna morgon.

Matias Näslund

Ägretthäger – Händelöp 13/10 Foto: Matias Näslund.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *