Två lyckade skådarträffar vid Uknö under senaste veckan!

Välbesökt kvällsskådning vid Uknö  16 maj

Fint väder, mycket fåglar och många besökare – vad mer kan man önska sig en kväll i mitten av maj när man arrangerar en exkursion till Uknö! Kvällens höjdpunkt var den nyanlända trastsångare som sjöng konstant mellan parkeringen och plattformen.

De ca 25 deltagarna fick dessutom bl a se 2 smådoppingar, snatteränder, skedänder, årtor, bläsänder och 1 stjärtandpar. Vadarna höll mest till på Herrängen där det, förutom häckande tofsvipor och rödbenor, fanns gott om rastande grönbenor och enstaka ex av brushane och gluttsnäppa.

Vid p-pl vid Herrängen sjöng bl a hämpling, steglits och
ärtsångare, vilka alla visade upp sig och kunde avnjutas kvällsljus på nära håll. Kacklande gäss, ropande tranor, hoande gök och någon spelande näktergal – Vilken kväll!

Foto: Eddy Kasselstrand

Foto: PerH.N.

Foto: PerH.N.

Foto: PerH.N.

Rapport från Barnas dag i vassen vid Uknö lördag 18 maj

Ett 20-tal personer, varav sex barn, besökte fågelklubbens evenemang ”Barnens dag i vassen” på lördagsförmiddagen. Förutom att äta bulle och dricka juice, kunde barnen gå en tipspromenad och få en kexchoklad som belöning. Magnus Kasselstrand lyckades fånga såväl en rörsångare som en sävsångare, som barnen fick titta på när de ringmärktes. De fick också klappa fåglarna och se dem på riktigt nära håll. Barn och vuxna gladdes dessutom åt att få se såväl havsörn som brun kärrhök och grågässens söta ungar på Vadarängen.

 

Fullt fokus när Magnus ringmärker rörsångaren. Foto: Ingrid Johansson- Hjortvid

Roger Mörk och Ester Östberg, som klurar på första frågan i tipspromenaden. Foto: Ingrid Johansson- Hjortvid

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *