Nyårsracet 2022

Årets första dag inledde traditionsenligt Tjust Fågelklubbs program för det nya året med nyårsracet. Det är en individuell tävling där det gäller att se så många fågelarter som möjligt med start vid tolvslaget och sedan 24 timmar framåt. Genom att granska Artportalen närmare kan det utläsas hur många som rapporterat, vem som såg flest arter och vilka fåglar som noterades.

Antalet rapportörer på nyårsdagen var 28 st och tillsammans såg vi 68 olika arter. Bland dessa kan nämnas mandarinand, kricka, snatterand, vattenrall, smådopping, skärsnäppa, kungsfiskare, skäggmes och dubbeltrast. När detta skrivs (27 januari) har 96 arter påträffats i kommunen.

Hur gick då själva tävlingen?

  1. Magnus Kasselstrand 45
  2. Rainer Winkler 41
  3. Ingrid Johansson-Hjortvid 38
  4. Anders Sjögren 36
  5. Niclas Johansson 36
  6. Karin Sjögren 35
  7. Jeanette Nilsen 28
  8. Per Hedley Nilsen 28

Magnus Kasselstrand

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *