Kommunracet 2022

Kungsfiskare är en art som vi har goda chanser attt ”plocka in”.
Den här adulta hanen ringmärktes vid Unkö 28/10.

Nu i helgen 5-6 november avgörs fågeltävlingen, där Smålands fågelklubbar under 48 timmar tävlar om att notera så många arter som möjligt inom sina respektive verksamhetsområden.

Som vanligt är alla observationer av värde och ett framgångskoncept är att vi sprider ut oss istället för att bara skåda på de mest välbesökta lokalerna. En hel del arter kräver riktade ”insatser”, t ex ugglor, hönsfåglar, turkduva, strömstare m fl. Vi använder Band för att snabbt sprida observationer och därmed kunna släppa focus på de arter som då noterats. Det är mycket lämpligt att lägga in fågelobservationer som gjorts på Artportalen.


Väderutsikterna (onsdag kväll) pekar mot en regnig lördag och en fin söndag, men prognoserna kan som bekant ändras. Hoppas att så många som möjligt deltar och får njuta av fina fågelobservationer så här på senhösten. Det finns mycket att upptäcka därute!

Magnus

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *