Rapphönor och blåhakar

En härligt stilla och fuktig septembermorgon med lockläten från tättingar och rop från från 100-tals tranor. På besök hade vi 5 medlemmar av det kvinnliga nätverket Rapphönorna från Linköping – Norrköping. Det blev en mycket lyckad morgon och ringmärkningen gav närmare 130 fåglar varav 113 var nymärkningar. På önskelistan fanns givetvis blåhake och 4 ex av arten kunde förses med ring. Andra arter i fångsten var bl a 10 sävsångare, 1 törnskata och 22 ladusvalor. Observationer av bl a pilgrimsfalk och lärkfalk förgyllde morgonen. Den pungmes som hördes i området gäckade dock alla utom undertecknad och Mathias.

Magnus Kasselstrand

Samling vid ringmärkarbordet.  Foto: Magnus Kasselstrand

Eddy med blåhake, 1K hane  Foto: Magnus Kasselstrand

Blåhake 1K hona, utan blått på bröstet med den samma vackra stjärt.

Foto: Magnus Kasselstrand

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *