Rapport från ugglekvällen (?) fredagen den 18 oktober

Fredagens ugglekväll?
Den blev inte vad vi hoppats på, men ändå en ganska skön kväll framför grillelden och ett stort fuktigt mörker därutanför. Något helt annorlunda än TV-soffan!

Vid 15-tiden var det uppehåll och knappast någon vind. Vid 16 tiden började det smådugga, men SMHIs väderradar antydde en ljusning för kvällen från kl 17. Kent och jag hade förberett de tre nätuppställningarna, men inte monterat näten för att skydda dem från väta.

Klockan 17 kom ca 25 förväntansfulla deltagare. Ett dis låg fortfarande kvar i luften. Vi beslutade ändå köra aktiviteten. Det blev en kväll runt elden, tyvärr utan ugglefångst trots intensiva försök. Vid ett tillfälle ropade en kattuggla, annars inga tecken på ugglenärvaro. Även om vi önskad det igår kväll
så klarade vi inte att kontrollera ugglornas närvaro!

Kent och Larsgunnar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *