Rapport från ringmärkningen vid Uknö 2020-08-03

Ringmärkningen vid Uknö är KOlossalt populär. Vid 06 i morse mötte Kent och Mathias 40- talet kor med kalvar som var ute för att besiktiga nätgatorna. Gabriel från Ogestad gård lyckades övertyga korna om att det fanns bättre skådning (eller var det bete) i en annan hage.

Under tiden för kornas uttåg fanns fem ägretthägrar att njuta av på Vadarängen bland st. strandpipare, brushanar, gluttsnäppor mm. Först framåt 08 kom ringmärkningen igång med totalt drygt 30 märkta fåglar. Bland kul arter fanns tre kärrsångare och strax före nedtagningen kl 11 en kungsfiskare (årets fjärde). Flera rovfåglar visade sig i lufthavet, bl.a. en bivråkshane som stundtals spelflög.

Larsgunnar Nilsson

 

Tre av fem ägretthärar på Vadarängen

Kärrsångare

Kungsfiskare. Hona, 1K. Kön framgår av det röda på under näbb

Kungsfiskare, hona, 1K. Ålder framgår av det bruna på tårna.

Bivråk

Nötkreatur av olika raser; Charolais, Simental, Hereford eller Limosine?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *